okra yaprak için ürünler (2)

Kekik

Kekik

Kekik, İtalyan mutfağında yaygın olarak kullanılan belirgin bir lezzete sahip bir bitkidir. İyi bir pizzanın hazırlanmasında vazgeçilmez bir unsurdur ve domates soslarını tatlandırmak için fesleğen veya kekik gibi diğer taze otlarla çok iyi bir şekilde uyum sağlar. Taze seçildiğinde, tadı daha ince olur ve Akdeniz'in zarif balıklarıyla hoş bir şekilde eşlik eder.
Sirkeli

Sirkeli

Sörrel, ekşi ve hafif limonlu tadı için çiğ veya pişirilmiş olarak kullanılan bir yapraklı sebzedir. Aromatik bir ot olarak kullanıldığında, çorbaları ve sebzeleri, balık yemeklerini ve özellikle iyi bir uyum sağladığı yumurtaları lezzetlendirmektedir. Lif, magnezyum, potasyum, demir ve A, C, E vitaminleri açısından zengin olan sörrel, antik çağlardan beri sindirim ve sıkılaştırıcı özellikleri ile tanınmaktadır.